20. Growing Concerns Poetry Collective – Big Dark Bright Futures

Δεν ξέρω αν ζούμε μια διαφορετική εκδοχή του afrofuturism ή αν θα λίαν συντόμως θα φτιαχτεί κατηγορία BLM Δίσκοι (not my copyright) στα δισκάδικα (φυσικά ή ψηφιακά) της καρδιάς μας, αλλά οι αλήθεια είναι ότι και φέτος υπήρχε πληθώρα εξαιρετικών κυκλοφοριών από μαύρες φωνές που ασχολούνται με τα κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα της εποχής. Είμαι σίγουρος ότι τα 2 Sault π.χ. θα φιγουράρουν έντονα στις φετινές λίστες. Από την μια πλευρά είναι ελαφρώς χρήσιμες οι περιγραφικές ταμπέλες, από την άλλη μιλάμε για τρομερά ευρεία μουσικών στυλ και τρόπων έκφρασης, οπότε σίγουρα χρειάζονται ξεχωριστές αναφορές.
Σε περίπτωση που περιμένετε μουσική ένταση από τους GCPC μαλλον θα απογοητευτείτε. Η μουσική που συνοδεύει τους 2 τραγουδιστές/MC/spoken-word artists/<insert other category here> είναι αρκούντως γαλήνια. Με έναν καταπληκτικό τρόπο, ίσως και εξαιτίας της πραότητας που διαθέτουν οι McKenzie Chinn and Mykele Deville στην εκφορά του λόγου τους, ακόμα και όταν ειρωνεύονται εντόνως την κατάσταση του κοσμάκη μας, καταλήγουμε να έχουμε ένα δίσκο που φαινομενικά είναι χαλαρός, αλλά δεν στερείται σε καμιά περίπτωση του απαραίτητου πάθος και δηκτικότητας. Μουσικά, αν αγαπάτε laid back hip hop beats και ποιητικό λόγο, βρήκατε μια νέα ζεστή γωνίτσα να ξαποστάσετε.
Σε περίπτωση που τα παραπάνω δεν μεταδίδουν τον ενθουσιασμό για τον δίσκο και την αξία του, blame it on 2020 και πηγαίντε ακούστε τον.