Surviving the first days

Μ’ αυτά και μ’ αυτά η σιωπή μας κράτησε γύρω στις 15 ημέρες. Μπορεί κάποιος να πει ότι ήταν τόσο εξουθενωτική η διαδικασία επιλογής των καλύτερων δίσκων του 2011 που χρειζόμασταν όλοι κάποιες διακοπές μετά για να συνέλθουμε από την ψυχολογική πίεση που δεχτήκαμε. Όπως πιθανώς θα έχετε καταλάβει είμαι καλός στις δικαιολογίες. Ας τα ξεχάσουμε όμως αυτά. Το ημερολόγιο λέει Κυριακή, 15 Ιανουαρίου του 2012. Το βιβλίο που προτείνει για το σαββατοκύριακό το ημερολόγιό μου είναι το «Take your shirt off and cry: A memoir of near-fame» της Nancy Balbirer. Δεν ξέρω αν και τα δικά σας ημερολόγια παίρνουν τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά αυτό που βλέπω μπροστά μου είναι αρκετά απαιτητικό από τον ιδιοκτήτη του. Μέσα στο μυαλό του μάλλον φιλοδοξεί να με κάνει καλύτερο άνθρωπο και να έχω διαβάσει καμιά 300αριά βιβλία μέχρι το τέλος του 2012 (αν μας επιτρέψουν οι Μάγιας δηλαδή). Εγώ από την άλλη πλευρά εδώ και κάνα μήνα παλεύω με το «Endless Universe» των Paul J. Steinhardt και Neil Turok, το οποίο παρά το ενδιαφέρον που παρουσιάζει δεν με έχει κρατήσει πολύ κοντά του. Ίσως γιατί για μια ακόμα φορά οι φυσικοί επιμένουν να προσπαθούν (αποτυχημένα) να νοστιμίσουν το κείμενό τους με ημι-αποτυχημένα αστειάκια και χιουμοριστικούς χαριεντισμούς. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρω να το τελειώσω κάποια στιγμή όμως, δεν είναι και τόσο μεγάλο δα.

Κατά την πρώτη βδομάδα του νέου έτους υπήρξε σχεδόν ολική αποχή από την μουσική. Δεν ξέρω ακόμα γιατί, περισσότερο απλά δεν έτυχε, παρά ότι ήταν το αποτέλεσμα μιας συνειδητής επιλογής. Την προηγούμενη βδομάδα όμως έπεσα με τα μούτρα, κάτι που βοηθήθηκε και από την ηρεμία στη δουλειά. Πρώτο και κύριο, να δω τι απο τις λίστες των υπολοίπων δεν έχω ακούσει και πιθανώς να μου άρεσε. Κάπως έτσι διαπίστωσα με έκπληξη ότι δεν είχα καταφέρει να ακούσω το «Both ways open jaws» των The Do, που ήταν όντως ένα πανέμορφο album. Όπως εξίσου ωραίο ήταν και το «Peanut butter blues and melancholy jam» του Ghostpoet. Επίσης είδα ότι φέτος έβγαλαν και οι Ancestors ένα καινούριο ep («Invisible white»), αρκετά διαφορετικό από το παρελθόν τους, αλλά πολύ πολύ ωραίο, υπήρξε μια ακομα προσθήκη στην λίστα καλών ηλεκτρονικοπεριεργοambient δίσκων του 2011 με το «Filaments» του Vitor Joaquim, ενώ ένα μεγάλο μέρος του χρόνου μου απαίτησαν και τα «Adit» των Lowland Hundred» και «Worldwide Skyline» των Nordic Nomadic. Όσοι συμπληρώνουν κενά όπως και γω ας τα δοκιμάσουν, καθώς τα περισσότερα από αυτά βγήκαν προς το τέλος του χρόνου.

Σε άλλα νέα μόλις χτες διαπιστώθηκε ότι πέρισυ έβγαλε καινούριο stand-up o Dylan Moran. Ευκαιρία να δούμε επιτελους και το «Dandelion Mind» του Bailey που δεν είχαμε καταφέρει μέχρι στιγμής. Επειδή πήγε και μεσημέρι όμως και πρέπει να προετοιμάσω τον εαυτό μου για την απογευματινή κυριακίτιδα του καναπέ μου, αποχαιρετώ με την πρώτη συλλογή του 2012 (όχι που δεν θα υπήρχε).

01. The Dø – Bohemian dances
02. May Roosevelt – Dark the night (Hasapikos)
03. Emika – The long goodbye
04. Nordic Nomadic – The future’s fear
05. DJ Shadow – Sad and lonely
06. Liz Green – Midnight blues
07. O’ Death – Howling through
08. Sole and The Skyrider Band – We will not be moved
09. Magdalena Solis – Cities crumbling, planets growing
10. Grimes – Feyd rautha dark heart
11. King’s Daughters and Sons – A storm kept them away
12. Jedi Mind Tricks – When all light dies
13. Bear In Heaven – Dust cloud
14. Buck 65 – Paper airplane (ft. Jenn Grant)

That hot lobster sex you’ve always dreamed about is happening in your bed while you’re being dead

~ από KsDms στο 15 Ιανουαρίου, 2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: