Μεγάλο Τραγούδι #1

Σήμερα 5 Ιουλίου εγκαινιάζεται μια σειρά δημοσιεύσεων με θεματικό πυρήνα τα Μεγάλα Τραγούδια. Ο υπέρλαμπρος πυρήνας αυτός θα πλαισιώνεται από μερικά βιογραφικά σχόλια για το Μεγάλο Τραγούδι που θα μελετάμε κάθε φορά. Ένας βασικός κανόνας είναι πως δεν θα παρασυρόμαστε από την αναμφισβήτητη ευκολία μιας τέτοιας δημοσίευσης, ευκολίας που προκύπτει από μια κάπως νορμαλισμένη δομή και ένα κάποιο αναμενόμενο ύφος, και υποσχόμαστε να ασχολούμαστε αυστηρά με Μεγάλα Τραγούδια. Δηλαδή δεν το έχω συζητήσει με τους άλλους, αλλά εγώ έτσι θα πράξω. Ενδέχεται επίσης να μην υπάρξει ποτέ #2 ή και παρακάτω. Καλή αρχή :

Μεγάλο Τραγούδι #1 : Michael GiraLittle Mouth

O Michael Gira δεν είχε πολλά χρήματα για να στηρίξει το reunion των Swans με την μεγαλοπρέπεια που του άρμοζε, οπότε έφτιαξε την «I Am Not Insane» cd/dvd κυκλοφορία, και τα χρήματα που απέσπασε του έδωσαν το απαραίτητο σπρώξιμο για να φτιάξει το «My Father Will Guide Me Up A Rope To The Sky». To «I Am Not Insane» ήταν μια εντελώς handmade κυκλοφορία και αργότερα ο Gira δήλωσε πως χωρίς την στήριξη των οπαδών, η επιστροφή των Swans δεν θα είχε καταφέρει να συμβεί.

Κάποια από τα κομμάτια του «I Am Not Insane» κατέληξαν στο album. Ο Michael Gira τα έδωσε όλα σε demo εκδόσεις κιθάρας/φωνής στους οπαδούς του, δεν τους έκρυψε τι επρόκειτο να δημιουργήσει/τελειοποιήσει. Ο λόγος που στο #1 είναι το «Little Mouth» ως Michael Gira και όχι ως Swans είναι πως η αρχική του εκτέλεση/μορφή μου φαίνεται συγκλονιστικότερη. Καταρχάς είναι πιο μεγάλη, διότι στο album είναι κομμένο το σημείο με τους ωραιότερους στίχους. Κατά δεύτερον είναι πιο άμεση, προσωπική και δεν υπάρχουν λόγια για τραγούδια σαν το «Little Mouth» του Michael Gira, ο άνθρωπος είναι τεραστίου διαμετρήματος καλλιτέχνης, και το συγκεκριμένο τραγούδι από αυτά που προσωπικά θα μνημονεύω στα βαθιά γεράματα ως Μεγάλα Τραγούδια που άκουσα σε αυτή τη ζωή, τώρα που σιγά σιγά πεθαίνω. Τα υπόλοιπα λόγια είναι περιττά καθώς ακολουθεί το ίδιο το τραγούδι (με ένα συμπαθές video που σκάρωσαν κάποιοι) καθώς και οι στίχοι :

Please open my mind and take what is left
Please fill this cup with senseless bliss
Let me sup oh let me suck upon that which does not exist
Teach the weak oh teach me please to cease to resist
Through halls of glass through tunnels of chrome
Through corridors of burnished stone
Through fields of crystal and the shards of my bones
May I open my eyes, but not see what I am shown.
May I carry your burden may I follow you blind
May I burn your picture onto the face of my mind
Through endless pleasures, beyond all measure
Shared by creatures most unkind
Through the hating and through the raging,
through the years now left behind..

May I find my way to the reason to come home
May I find my way to the foot of your throne
May I find your arms around my neck
And may I find your little mouth inside of this bed

~ από kiwiknorr στο 5 Ιουλίου, 2011.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: