Πρώτο album για το νέο έτος

Οι πρώτες μέρες του καινούριου χρόνου νομίζω ότι για τους περισσότερους είναι αρκετά περιεργες. Ακόμα αναφερόμαστε στην προηγούμενη χρονιά ως “φετος”, η επιστροφή από τις διακοπές (όσες υπήρξαν τέλος πάντων) είναι βάρβαρο πράγμα, ενώ τα “new years resolutions” μοιάζουν πάντα τόσο προβλέψιμα. Σήμερα το πρωί, ίσως για πρώτη φορά, συνειδητοποίησα τη στιγμή που ακούς το πρώτο νέο album για τον καινούριο χρόνο.

Για το 2007 λοιπόν αυτή η (αμφιλεγόμενη) τιμή ανήκει στο “The sad machinery of spring” των Tin Hat (πρώην Tin Hat Trio). Ομολογουμένως από τίτλο καλά πάμε (μου φαίνεται πολύ όμορφος) αλλά και από περιεχόμενο πάμε ακόμα καλύτερα. Το συγκρότημα αποτελείται από τους Carla Kihlstedt (βιολί/τρομπέτα), Mark Orton (κιθάρα), οι οποίοι μαζί με τον ακκορντεονίστα/πιανίστα Rob Burger αποτελούσαν τους Tin Hat Trio, αλλά πλέον χωρίς αυτόν συνοδευονται από τους Ara Anderson, Zeena Parkins & Ben Goldberg, To album (αν και νωρίς ακόμα) κάτι μου λεει οτι θα παει στα καλύτερα της χρονιάς, καθώς ειδικά οι μελωδίες του είναι το κάτι άλλο. Πολύ πιο στρωτό από ό,τι θα περίμενε κανείς με βάση το παρελθόν κάποιων από τους συμμετέχοντες, κατά βάση instrumental (με κάποια σποραδικά, αρκετά γλυκά φωνητικά από την Kihlstedt), αρκετά soundtrackικό αλλά προορισμένο να συνοδεύει μια από εκείνες τις χαμηλών τόνων ταινίες που στο τέλος σε αφήνουν μαγεμένο. Ο τίτλος μοιάζει να ταιριάζει απόλυτα στην μουσική ως feeling αν και δεν είναι ιδιαίτερα θλιμμένος δίσκος.

Ακούγοντας και ξανακούγοντας το “Sad machinery…” βεβαιώνομαι ότι από μουσικής πλευράς τουλάχιστον καλά μπήκε το 2007. Εξάλλου ολόκληρος Tom Waits τραγούδησε σε προηγούμενο album τους, οπότε σε ένα βαθμό αυτό είναι ενδεικτικό της αξίας του συγκροτήματος. Τώρα για τις άλλες πλευρές δεν ξέρω, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την χαρά του να το ανακαλύψουμε.

~ από KsDms στο 7 Ιανουαρίου, 2007.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: