Κάποια πιο περιττά λόγια

Πολλές φορές ακούς κάτι και είναι τόσο όμορφο που όσο και αν προσπαθήσεις δεν μπορείς να βρεις εκφράσεις που να θεωρείς ότι είναι αντάξιές του ώστε να το περιγράψουν. Κάπου εκεί τίθεται μάλλον το θέμα περί κριτικών και κατά πόσο πέρα από την δεδομένη πλάκα που έχουν (και την ικανοποίηση του ψώνιου του εκάστοτε καμμένου), έχουν καμιά ουσιαστική αξία μπροστά στην πραγματικότητα (ή εναλλακτικά στη μαγεία) της ίδια της μουσικής.

Ακούγοντας για νιοστή φορά σήμερα τους παρακάτω στίχους » Well I hope that someday buddy / We’ll have peace in our lives / Together or apart / Alone or with our wives / And we can stop our whoring / And pull the smiles inside / And light it up forever / And never go to sleep / My best unbeaten brother / This isn’t all I see» του «I see a darkness» του Will Oldham, δεν μπορώ παρά να συνειδητοποιήσω ότι οποιοδήποτε επίθετο και να χρησιμοποιήσω το μόνο που θα καταφέρω είναι να αδικήσω μια δημιουργία που από μόνη της σου λέει ιδιαιτέρως σημαντικά πράγματα. Εξάλλου, ολόκληρος Cash κάτι θα ήξερε που το διασκεύασε.

Κάπου εδώ νομίζω ότι είναι η ώρα να σκάσω επιτέλους. Είναι πάντως κάπως περίεργο το πόσο «ελπιδοφόρο» ακούγεται ένα τραγούδι που έχει τίτλο «I see a darkness». Από την άλλη όμως ίσως εκείνο το  «There’s a hope that somehow you / You’ll save me from this darkness» απλά να τα λέει όλα.

~ από KsDms στο 6 Νοεμβρίου, 2006.

3 Σχόλια to “Κάποια πιο περιττά λόγια”

  1. μη σκασεις (επιτέλους)
    γράψε κι άλλα φίλος
    !

  2. Συμφωνώ φίλος. Και στείλει τίποτις κι από δω.

  3. από τα ομορφότερα που υπήρξαν ποτε.

    (ε είπα να κάνω και εγώ ένα κόμμεντ)

Σχολιάστε